Հետազոտողները պարզել են, որ մաստակ ծամելու միջոցով բերանի խոռոչից կարելի է հեռացնել 100մլն վնասակար բակտերիա, այն էլ ընդամենը 10 րոպեի ընթացքում։Նշվում է, որ մաստակ ծամելը
կարող է լինել նույնքան արդյունավետ, որքան ատամների համար նախատեսված հատուկ թելով
ատամները մաքրելը։Հետազոտությունը կատարել են Նիդերլանդների Գրոնինգեն համալսարանի
հետազոտողները, որը տպագրվել է Plos
One ամսագրում։Ըստ
հետազոտության, մաստակն արդյունավետորեն գործում է ծամելու առաջին 30 վայրկյանին, որից
հետո արդեն նվազում է բակտերիաները «հավաքելու» կարողությունը։Սակայն, սա վերաբերում
է միայն շաքար չպարունակող մաստակներին։ Եթե մաստակը պարունակում է շաքար, այն կարող
է ունենալ հակառակ արդյունք և սնուցել բակտերիաներին։
Փորձառու մասնագետների կողմից որակյալ աշխատանք: Качественная работа,опытные специалисты. High-quality work, experienced professionals.
14 июня 2015 г.
13 июня 2015 г.
Շոկոլադը, մասնավորապես դառը տեսակը, օգտակար է ատամների
և լնդերի համար, նշում են կանադացի ատամնաբույժները: Ցանկացած տեսակի շոկոլադի
մեջ պարունակվում են նյութեր, որոնք խոչընդոտում են բերանի խոռոչում մանրէների զարգացմանը
և պաշտպանում ատամները կարիեսից: Այն փոքր քանակությամբ հակամանրէական նյութերը, որոնք
ի վերջո հայտնվում են պատրաստի շոկոլադե սալիկի մեջ, բավարար են ատամի էմալի վրա շաքարի
ունեցած վնասակար ազդեցությունը չեզոքացնելու համար: Սա ապացուցում են ամերիկյան
փորձագետները: Նրանք էքսպերիմենտի ընթացքում կերակրել են կենդանիներին կարիես առաջացնող
սննդով` պարբերաբար մեջն ավելացնելով կակաո: Պարզվել է, որ այն ատամի մածուկից ոչ պակաս
օգնել է փորձարկվող կենդանիներին պահպանել ժանիքները:
12 июня 2015 г.
Ցերկոնե պսակներ
Դիօքսիդ ցերկոնե– Ատամնաշարի պրոթեզավորման համար նախատեսված ժամանակակից նյութերի մեջ լավագույններից մեկն է: Առանց մետաղի կերամիկական պսակ ցերկոնի հիմքի վրա – Սա պրոթեզավորման ամենաժամանակակից միջոցն է,որի առավելություններից մեկն է երկարակեցությունը և էսթետիկությունը:Իր ամրության և ապահովության շնորհիվ այն փոխաբերաբար անվանում են << սպիտակ ոսկի>>,դրա ապացույցն է հանդիսանում ցերկոնե ատամների պատրաստման հատուկ եղանակը,որը կատարվում է հատուկ սարքավորման միջոցով:Կերամիկական պսակը ցիրկոնի հիմքով – սա պրոթեզավորման անփոխարինելի մեթոդ է այն մարդկանց համար,ովքեր ունեն ալերգիկ բարձր ռեակցիա,ավանդական մետաղներից:
Տերևային բանջարեղենները` սնունդը ծամելուց հետո ատամների վրա մնում են միկրոտարրեր, սննդի մնացորդներ, որոնք ունակ են վերացնել բակտերիաները: Բացի այդ բանջարեղենների օգտագործման դեպքում ավելի լավ յուրացվում է կալցիումը, ինչը շատ օգտակար է: Կարելի է ասել, որ այս դեպքերում պարտադիր չէ կաթնամթերքի օգտագործումը հաճախակի դարձնել:
10 июня 2015 г.
Գիտնականները պարզել են,որ օրեկան 1 բաժակ կանաչ թեյը վերականգնում
է մեր ատամների և լնդերի առողջությունը:Կատեխին նյութը որը պարունակվում է կանաչ թեյի
մեջ նվազեցնում է լնդերի արյունահոսությունը:Կանաչ թեյը սպանում է բակտերիաները:Թեյի
բաղադրության մեջ մտնող ֆլյուրոիդներն ամրացնում են ատամների էմալը:Կանաչ թեյը ունի
հակաբակտերիալ հատկություններ,որն էլ կանխում է կարիեսի առաջացումը:
8 июня 2015 г.
Մեծ քանակությամբ կալցիում պարունակելու շնորհիվ պանրի եւ կաթնամթերքի այլ տեսակների օգտագործումը դրական ազդեցություն է ունենում Ձեր ատամների վրա։Կալցիումը շատ կարեւոր է ոսկորների ու ատամների ամրացման համար, եւ այն կանխում է ոսկրային զանգվածի կորուստը։ Կաթնամթերքի մեջ առկա կաթնաթթուն ամրացնում է ատամի էմալը եւ պաշտպանում ատամը փտախտից։Կաթնամթերքը պարունակում է երկաթ, վիտամիններ:Եթե առկա է տհաճ հոտ, ապա դա նշան է ատամների ոսկրափուտի կամ լնդերի հիվանդության: Բերանի տհաճ հոտն անցկացնելու համար օգտակար են հատկապես պանիրն ու յոգուրտը:Կաթնամթերքի մեջ պարունակվող մեծ քանակությամբ կալցիումը, կարող է հանգստացնել գլխացավը: Բժիշկների պնդմամբ գլխացավի հիմնական պատճառներից մեկը օրգանիզմում կալցիումի պակասն է: Կաթնամթերքը ցանկացած տարիքում անհրաժեշտ է օրգանիզմի բնականոն գործունեության համար:Մեկ բաժակ կաթը (250 մլ) պարունակում է 295 մգ կալցիում, մեկ կտոր (20 մգ) լոռի կամ չանախ պանիրը` 150 մգ: Այսպիսով, 2 բաժակ կաթն ու երկու կտոր պանիրը բավարարում են կալցիումի օրվա պահանջը, որը կազմում է օրական 800 մգ:
Подписаться на:
Сообщения (Atom)
<<ՌՎ Դենտ>> ստոմատոլոգիական կլինիկան առաջարկում է նախատոնական զեղչ՝ քիմիական սպիտակեցում 90.000 դր-ի փոխարեն 60.000 դր: Զեղչը գ...

-
Դուք որքան շուտ ուշադրություն դարձնեք ձեր ատամնակծվածքին և ատամների վիճակին , այնքան ավելի դյուրին կլինի շտկել ատամնաշարի...
-
Ատամնաբույժի խորհուրդները: ատամի մածուկ ենք ընտրում Ատամների գեղեցկությունը ենթադրում է ոչ միայն ճերմա...
-
Կաթնատամների աճը եւ թափվելը բնական գործընթաց է : Սովորաբար երեք տարեկանում երեխան ունենում է 20 ատամ : Կաթնատամները թուլանո...